Authentiek Mozambique

Duiken in Vilanculos

De Bazaruto archipel wordt wereldwijd erkend als een van de top10 duiklocaties van de wereld. Dit beschermde stukje natuurreservaat wordt niet bevist waardoor de bekende duikstekken zoals 2 Mile Reef vol met de meest uiteenlopende vissoorten zitten. 75% van de soorten uit de Indische Oceaan zijn op 2 Mile Reef waargenomen. Doorgaans wordt er 2 keer per dag gedoken met een lunch op één van de eilanden tussendoor. Kom oog in oog met gitaarroggen, duivelsroggen, murenes, haaien, een scala aan kleurige rifvissen, schildpadden en verrassend macroleven. Ook komt hier de zeldzame zeekoe (doegong) voor. Tijdens de boottochten worden geregeld dolfijnen en flamingo’s gezien.

De duiken in de Bazaruto archipel behoren tot de top 10 van de mooiste duikstekken ter wereld
Mozambique is een paradijs voor groene, leder- en karetschildpadden. Er komen hier hele grote exemplaren voor
Een ontmoeting met deze gracieuze manta's is een hoogtepunt voor iedere duiker
In Mozambique bevindt zich de grootste populatie doegongs van de Indische Oceaan. De dieren zijn zeer zeldzaam.
Duiken in Vilanculos betekent warm water, kleine groepen duikers en verrassend veel en divers onderwaterleven

De duikschool in Vilanculos is een PADI duikschool en er worden naast de reguliere bootduiken een aantal cursussen gegeven: Discover Scuba Diving, Refresher cursus, Open Water en Advanced Open Water. Er is huurmateriaal beschikbaar bij de duikschool tegen schappelijke prijzen, maar er is géén duikshop. Al het materiaal moet uit Zuid-Afrika komen en is daarom kostbaar. Als u eigen uitrustingstukken heeft, adviseren wij u deze mee te nemen. De boten van de duikschool zijn uitgerust met alle benodigde apparatuur zoals GPS, rado, reddingsvesten, een zuurstofkit met “flow” en “on demand” bediening en een EHBO koffer.
Afhankelijk van de weers- en windomstandigheden kan er gekozen voor verschillende locaties, maar de meeste duiken worden gemaakt bij The Channel, of tussen Benguerra island en Bazaruto island op de riffen van 2 Mile Reef en 5 Mile Reef, of verder naar het Zuiden bij Cabo Sao Sebastao. Er is ook nog een kunstmatig rif, Allans Reef, ten Zuiden van Vilanculos. Deze ondiepe duikstek is ideaal voor beginners en gasten die onderwaterfotografie beoefenen. Het zicht onderwater is het beste in de maanden maart t/m september. In de overige maanden zit er meer plankton in het water, maar wordt tegelijkertijd de kansen op grote vissen groter. Walvishaaien en manta’s voeden zich met plankton. Nieuwsgierig geworden? Kom het met ogen zien.